Mai nap... bizony ez az nap. A Valentin nap... édesítsük meg a ma estét egy kis egészséges édességgel.
Válassz kedvedre az alábbiak közül:
Csokis málnaturmix:
Hozzávalók: 1 evőkanál csokoládé, 1 dl natúr joghurt, 2 marék fagyasztott málna, 2 dl mandulatej, néhány szem friss málna a díszítéshez
Hogyan készítsd? Dobj mindent egy turmixgépbe és addig turmixold, amíg krémes nem lesz. Utána öntsd ki csinos poharakba és tegyél a tetejére díszítésnek málnát. Voilá!
Valentin napi szerelmes zabkása:
Hozzávalók: 8 evőkanál zabpehely, 1 evőkanál chia mag, fél deci mandulatej, 1 teáskanál kókuszzsír, opcionálisan 1 teáskanál méz, 3-4 evőkanál cukormentes málnalekvár, 1 marék fagyasztott málna
Hogyan készítsd? A zabpelyhet, a kókuszzsírt, a chia magot és a mandulatejet keverd össze, add hozzá a mézet is, ha teszel bele. Egy csinos befőttes üveg, vagy pohárkát tölts fel félig a zabkásával, majd tegyél rá 2 evőkanál málnalekvárt, töltsd fel teljesen a masszával. Jöhet még rá lekvár és málna szemek díszítésnek. Díszítsd kedvedre, tálald olyan üvegbe, pohárba, amely a szívednek kedves.
Szívből készült sütemény:
Hozzávalók: 6 evőkanál rizsliszt, 6 evőkanál nádcukor, 6 egész tojás, 1 evőkanál keményítő, fél zacskó sütőpor, bogyós gyümölcsök, mogyoróvaj, és egy szívecske alakú kiszúró
Hogyan készítsd? A hat tojásfehérjét választd külön a sárgájától, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Ezután verd fel a cukorral a tojássárgáját is. Lényegében piskótatésztát csinálunk. Amikor már kellően habos a tojássárgája, keverd hozzá a lisztet és az abban előre belekevert keményítőt és sütőport. A keményítőt akár el is lehet hagyni, opcionálisan vedd csak figyelembe, ennél a receptnél csak azért ajánljuk, mert nagyon könnyű a rizsliszttel készülő piskóta, nehéz vele készen dolgozni. Ezúttal kiszúróval szeretnénk formázni, ami könnyebb, ha a tészta picit sűrűbb és masszívabb. Keverd hozzá határozott mozdulatokkal a tojásfehérjét is, úgy, hogy levegős maradjon a tészta. Mondom, hogy piskóta!
Vajazz és lisztezz ki egy kisebb méretű sütőt és szépen egyengesd el benne a tésztát. A tészta felét lazán, és nem túlságosan sűrűn, szord meg bogyós gyümölcsökkel. A mélyhűtött változattal vigyázz, mert levet ereszthet majd, így előtte alaposan csepegtesd le, ne legyen már vizes, amikor hozzáadod a tésztához. A tészta másik felére nem kerül semmi.
180 fokon olyan 25 perc alatt megsül, de azért csekkold folyamatosan kívülről. Az első 10 percet hagyd meg neki egyedül, mert ha kinyitogatod a sütőt, akkor összeesik a piskótád. Amikor kész, hagyd kihűlni, és csak utána kezdj vele. Vágj a piskóta mindkét feléből, a simából és a gyümölcsösből is annyi szívecskét, amennyi kijön belőle. A sima felét kend meg natúr, 100%-os mogyoróvajjal (akár lekvárral is csinálhatod), majd tedd rá a gyümölcsös szívet. Tálald szerelmesen! Szívesen!